KEK HITAM MANIS (KEK MOIS)450gm mentega/225gm1 kilo gula pastor/500 gm8 biji telur/4 biji1.5 liter susu segar/7.5 ml800gm tepung naik sendiri/400gm250gm serbuk koko/125gm40gm soda bicabornat/20gmCARA-CARA MEMBUATNYA-Mentega dan gula dipukul sehingga kembang-Masukkan telur satu persatu-Masukkan tepung yang telah diayak bersama soda bicabornat dan masukkan susu segar secara berselangseli sambil adunan dipukul-Masukkan serbuk koko sehingga sebati-Bakar adunan dengan suhu 180 darjah celcius selama 30 hingga 45 minitTOPING KEK-Coklat 1 keping-Butter 25 gm-Susu segar 1 cawan:-Bahan ini dimasak mengunakan api kecil hingga cair-Tuang di atas permukaan kek yang telah masak-Taburkan coklat rice untuk hiasanCRISPY GOLDEN PRAWNS
1kg Udang (Buang kulit)
300gm tepung jagung
4 biji telur
2 sudu kecil banking powder
2 sudu kecil bicabonat soda
Minyak untuk mengoreng
1 titik pewarna kuning
Sedikit garam
Cili sos
Salad dan Tomato untuk hiasan (seperti dalam gambar)
CARA-CARA MEMBUATNYA
Telur dan tepung digaul hingga sebati
masukkan sedikit garam, bicabonat dan baking powder gaul
biarkan selama 15 minit baru goreng dengan api yang sederhana hingga masak dan garing